19. januar 2024

Tjekliste til din skiferie i bil

Det bliver superfedt at mærke pisterne under skiene igen, og vi giver dig en god lille tjekliste til turen i bilen.

Skiferie er skøn oplevelse med hele familien, og inden du er på vej, er det en god ide at forberede jer og bilen bedst muligt, så I får den bedste ferie.

 

Derfor har vi udarbejdet en lille praktisk tjekliste til jer, der tager bilen på skiferie:

 

 • Vinterdæk er selvfølgelig obligatoriske, og måske skal du lige tjekke, om der er godt med mønster på dækkene, så de ikke bare er lovlige, men også sikre.

 • I Østrig, Italien, Frankrig og Schweitz skal du være opmærksom på, at der kan være påbud om snekæder mange steder i bjergene. Faktisk er de ikke så dyre, og de er altid rare at have med, hvis du skulle komme i problemer. Husk at undersøge, om der er krav om en godkendt type til din bil.

 • Før du kører, bør du fordele vægten af bagage og passagerer ligeligt i bilen, så bilen er i god balance. Dermed sikrer du, at bilens køreegenskaber forbliver så gode som muligt.

 • Det er en rigtig god ide at tjekke bilens dæktryk på den nærmeste tankstation, efter den er pakket, og I alle er på vej. Hvis der ikke er luft nok i dækkene, er det meget hårdere for motoren og køreegenskaberne bliver dårligere.

 • Ved samme lejlighed kan du tjekke, om der er nok olie, køler- og sprinklervæske på bilen. Husk også at sørge for, at du har en liter ekstra motorolie med, så du kan toppe op, hvis bilen bruger olie undervejs.

 • Hvis der er børn med, så sørg for, at der er masser af underholdning og muligheder for at sove. Så er der gode chancer for, at I undgår stress og uopmærksomhed på turen.

 • Sørg også for at holde godt med pauser på turen, så den fantastiske chauffør bliver ved med at være fokuseret og skarp på at styre jer sikkert frem til jeres skiferie

 • Husk at have en advarselstrekant med, hvis uheldet er ude og at bruge sikkerhedsvest, hvis du går i stå på en motorvej eller er indblandet i et trafikuheld. Det er lovpligtigt på Europas motorveje.

 • Hav gerne varme tæpper med. Det kan være rart, hvis I kommer til at sidde i en kø, der varer længe.

Forsikringer, papirer og uheld
Med en indboforsikring fra Vejle Brand er din husstand automatisk dækket på rejser inden for EU/EØS (Norge, Island, Liechtenstein, Schweiz) samt Storbritannien. Også hvis du skal på skiferie. Forsikringen omfatter bl.a. ansvarsforsikring, bagage og hjemtransport.

 

Vores ulykkesforsikringer omfatter desuden ulykkestilfælde, som sker under skisport, uden der skal tegnes ekstra tillæg.

 

 • Husk gyldige EU-sygesikringskort til alle 

 • Ønsker du at forsikre formålet med rejsen, så du evt. kan få betalt en erstatningsrejse, skal du bestille en udvidet rejseforsikring

Hvis du kommer ud for et uheld og er forsikret hos Vejle Brand, hjælper SOS International dig. Du kontakter blot SOS International via www.sos.eu eller på tlf. +45 70105050.

 

Det gælder både ved din rejseforsikring, vejhjælp via kasko og hvis du har tegnet separat vejhjælp hos os.

 

Tilbage til oversigt