Rejseforsikring - at rejse er at leve

Når du har en indboforsikring hos Vejle Brand, er din husstand automatisk dækket på private ferierejser i Europa inden for EU/EØS ( Norge, Island, Liechtenstein, Schweiz ) samt Storbritannien. Du kan derfor trygt rejse, da du har en god basisdækning.

 

Bemærk, at selvom du er dækket ind af basisdækningen og det blå sygesikringskort, kan du have brug for dækning af særlige behov, som kan opstå i forbindelse med din ferie. Dette kan eksempelvis være, hvis rejsen har et bestemt formål, fx golf eller ski, og rejsens formål ikke kan gennemføres eller, hvis du skal på studieophold.

 

Dækning for formålsbestemt ferie og studieophold i udlandet er kun dækket, hvis du har tegnet en udvidet rejseforsikring.  
 
Rejseforsikringen Europa (EU/EØS) dækker dig i samme lande som det offentliges blå EU-sygesikringskort. Forsikringen dækker hjemtransport samt evt. egenbetaling ved læge/hospital på rejser inden for EU/EØS. Derudover dækker den eksempelvis også bagageforsinkelse og refusion af selvrisiko, hvis du har lejet en bil på destinationen.

Rejseforsikringen indeholder ikke automatisk afbestillingsforsikring. Dette er et tilvalg til forsikringen.

 

 

Tilvalgsdækninger

Hvis du har behov for udvidede dækninger ( fx formålsbestemt ferie eller studieophold i udlandet eller afbestillingsforsikring) eller,  hvis du rejser uden for EU/EØS, f.eks. til Grønland, Færøerne eller Tyrkiet, kan du udvide din rejseforsikring med vores tilvalgsdækninger:

 

Udvidet rejseforsikring

dækker:

 • Private ferierejser i hele verden i indtil 60 dage.
 • Erstatningsrejse for ferie i Danmark af mere en 5 dages varighed, hvis du fx pga. sygdom bliver nødt til at aflyse din ferie.
 • Ferieboligsikring, hvis fx din autocamper eller campingvogn ikke kan benyttes som følge af en skade.
 • Bagageforsinkelse for udstyr, f.eks. ski- og golfudstyr.
  (Dækker ved forsinkelse af bagage ved ankomst til feriestedet, ikke for forsinkelse af bagage ved hjemkomst)
 • Formålsbestemte rejser. Hvis formålet med rejsen bliver ødelagt pga. eksempelvis sygdom, er det muligt at opnå kompensation.
Afbestillingsforsikring – Europa
 • Omfatter private ferierejser inden for EU/EØS, samt Storbritannien af indtil 30 dages varighed
 • Dækker tilbagebetaling af rejsen for den del, som ikke kan refunderes eller kræves tilbagebetalt fra rejsearrangøren, hvis der opstår akut sygdom/dødsfald blandt de nærmeste, samt ved forsikres egen sygdom/død.
 • Dækker, hvis der opstår brand, storm, indbrud eller oversvømmelse i ens bolig
 • Dækker uden beløbsbegrænsning
 • Dækker rejser arrangeret med 1 ledsager uden for husstanden ( ved gruppearrangementer skal der tegnes afbestillingsforsikring via rejseudbyder ).

 

Udvidet afbestillingsforsikring – Verden
 • Omfatter private ferierejser i hele verden af indtil 60 dages varighed
 • Dækker tilbagebetaling af rejsen for den del, som ikke kan refunderes eller kræves tilbagebetalt fra rejsearrangøren, hvis der sker akut sygdom/dødsfald blandt de nærmeste.
 • Dækker, hvis der opstår brand, storm, indbrud eller oversvømmelse i ens bolig
 • Dækker uden beløbsbegrænsning
 • Dækker rejser arrangeret med 1 ledsager uden for husstanden ( ved gruppearrangementer skal der tegnes afbestillingsforsikring via rejseudbyder ).

 

 

Husk udvidet rejseforsikring, når du rejser uden for EU/EØS lande

Hvis du rejser uden for EU/EØS samt Storbritannien, dækker hverken det gule eller det blå kort. Her skal du fortsat tegne et tillæg til din egen rejseforsikring, der dækker dig i hele verden. Dækningsperioden er 60 dage. Det fremgår af din police, om du har tegnet Udvidet Rejseforsikring. Hvis du er over 60 år, får du 10 % rabat på Udvidet Rejseforsikring.

 

 

Ferierejser til Tyrkiet er ikke omfattet af det blå EU-sygesikringskort

Tyrkiet er et af danskernes yndlingsrejsemål. Det er vigtigt at huske, at landet ikke er med i EU og derfor ikke er ikke omfattet af det blå EU-sygesikringskort. På ferierejser til Tyrkiet har du derfor brug for Udvidet Rejseforsikring.

 

Er der kort tid til afrejse ?

Bemærk, at hvis forsikringen nytegnes og der er under 2 måneder til afrejse, betaler man selv, hvis der skal laves en medicinsk forhåndsgodkendelse ( se regler nedenfor omkring kroniske eller eksisterende sygdomme samt sygdom inden afrejse ). En forhåndsgodkendelse koster kr. 670,- pr person.

 

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til din rejseforsikring

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores forsikringer. Vi glæder os til at høre fra dig.

 

Har du kronisk eller eksisterende sygdomme samt sygdom inden afrejse ?

 

Læs mere om hvordan du skal forholde dig ved sygdom inden afrejse her

 

Vi samarbejder med SOS International

I forbindelse med vores rejseforsikringer samarbejder vi med SOS International, og derfor skal du kontakte dem direkte, hvis du har brug for hjælp. 

 

Er du på ferie i udlandet, og har behov for akuthjælp i forbindelse med en skade, så kontakt SOS International på tlf. +45 70105050

 

Hvis du gerne vil anmelde en skade, skal du følge linket direkte til SOS her.