24. maj 2024

Gode råd, når du tager bilen på sommerferie

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og lige pludselig står den for døren. For at sikre, at jeres bilferie bliver bedst mulig, kan det være en rigtig god ide at være godt forberedt.

Der er ikke lang tid til nu. Efter en lang vinter med masser af regn, som toppede i april, er vi nu i slutningen af maj, og sommervejret har virkelig fået godt fat. Mange af os skal på bilferie i juni og juli, og allerede nu vil vi gerne give dig og din familie nogle gode råd, der kan hjælpe med til, at I får en vellykket og dejlig ferie uden problemer.

 

  1. Tjek bilen igennem

Før du tager afsted, bør du få bilen tjekket grundigt igennem. Kontroller dæktryk, olie- og vandstand samt bremser. Sørg for, at bilens lygter og blinklys virker korrekt. Det kan også være en god idé at få en mekaniker til at lave et generelt serviceeftersyn. Når du har en bil i topform, minimerer det risikoen for uheld og giver jer en mere afslappet køretur.

 

  1. Planlæg ruten

En velplanlagt rute kan nogle gange spare dig fra alt for meget kø. Brug GPS eller korttjenester, som https://www.google.com/maps eller  https://maps.adac.de, som hjælper dig med at planlægge din rejse og få et overblik om eventuelle vejafgifter på forhånd. Planlæg også pauser undervejs og eventuel overnatning for at undgå træthed og gøre køreturen mere behagelig og overskuelig for hele familien.  

 

  1. Sørg for at have nødpakken i orden

Sørg for at have førstehjælpskasse, advarselstrekant, refleksvest, reservedæk og værktøj med til at skifte dæk. Det er også en god idé at medbringe nogle tæpper, ekstra vand og nogle snacks i tilfælde af, at du sidder fast i trafikken eller kommer ud for et uheld. Det kan gøre en verden til forskel i nødsituationer.

 

  1. Tænk på at børnene skal underholdes

For at gøre køreturen sjovere og mere behagelig, især for børn, kan det være en rigtig god idé at have noget underholdning klar. Det kan være bøger, spil eller tablets med film og spil. Måske kan I også overveje at planlægge nogle stop undervejs ved interessante seværdigheder eller parker, så turen bliver en del af oplevelsen og ikke opleves så lang.

 

  1. Overvej en rejseforsikring

En rejseforsikring kan være guld værd, når du tager på bilferie. Den dækker uforudsete hændelser som sygdom, ulykker og tyveri af ejendele. Det kan også være en god idé at tjekke, om din forsikring dækker vejhjælp i udlandet, så du ikke står hjælpeløs, hvis bilen bryder sammen. Rejseforsikringen giver dig ro i sindet og økonomisk sikkerhed, hvis noget skulle gå galt. Hvis du har en indboforsikring hos Vejle Brand, har du allerede en rejseforsikring, når du rejser inden for EU/EØS land og Storbritannien.

 

Læs mere om vores rejseforsikring lige her.

 

  1. Husk din bilforsikrings røde og grønne kort

Det røde kort giver dig mulighed for assistance i udlandet ved færdselsuheld eller driftsstop, hvis du har en kaskoforsikring hos Vejle Brand. Med det røde kort er du omfattet af bugsering og vejhjælp, udlejningskøretøj, hjemtransport af køretøj, hjemrejse fra uheldsstedet med fly, tog eller skib, fremskaffelse og forsendelse af reservedele samt mulighed for lån til reparationer.

 

Det grønne kort er bevis på, at din bil er ansvarsforsikret. I de fleste lande er nummerpladen tilstrækkelig dokumentation for forsikring, men der er nogle lande, hvor du skal medbringe det grønne kort. Hvis du kører din bil uden for EU, er det obligatorisk at have det grønne kort med.

 

Husk altid at medbringe del 1 af den originale registreringsattest, som dokumenterer køretøjets registrering overfor udenlandske myndigheder.

 

Læs mere om det røde og grønne kort her.

 

  1. Appen ”Rejseklar”

Endelig vil vi gerne anbefale Udenrigsministeriets rejseapp, som hedder ”Rejseklar”. Appen giver adgang til Udenrigsministeriets rejsevejledning direkte på din mobil. Hvis du slår den automatiske tilmelding til, bliver du tilmeldt Danskerlisten i det land, hvor du opholder dig. Hvis der opstår en alvorlig situation, vil du automatisk modtage en push-besked. 

 

I appen findes simpel guides til, hvad du kan gøre, hvis du kommer ud for et uheld på rejsen. Det kan være, hvis du mister dit pas, bliver syg eller bliver udsat for kriminalitet.

 

Appen ”Rejseklar” kan downloades i App Store eller på Google Play. 

 

Rigtig god bilferie til dig og din familie!

Tilbage til oversigt