01. februar 2021

Vejle Brands 5 gode tips til at sikre dit hus i vinterens hårde vejr

Vintertiden er hård ved dit hus.

Taget og de udvendige mure skal kunne klare en del, som regn, slud, sne, blæst og frost - og temperaturerne svinger hele tiden i det danske vintervejr.

 

Det slider på huset, og derfor kan det være en rigtig god ide at tjekke huset på en rolig dag i løbet af vinteren. Der er mange ting, du kan tjekke, men nogle af de vigtigste kommer lige her:

 

 

  1. Tjek tagrenderne for skidt og snavs

Vand og fugt er en af de væsentligste årsager til husskader. Derfor er det en rigtig god ide at rense alle tagrender for skidt og snavs.

 

Et godt lille tip er at bruge en afskåret plastflaske, som du har skåret over. Den passer lige ned i tagrenden og er god til at samle skidt op med.

 

 

  1. Tjek hældningen ned mod afløbet

Når du har rengjort tagrenderne, så husk at tjekke, om tagrenderne har nok hældning ned mod nedløbsrøret – ellers er der risiko for, at der kan stå vand. Ved kraftige regnskyl kan det resultere i, at vandet løber over kanten, og med tiden giver det fugtskader på huset.

 

 

  1. Tjek inddækninger ved skorsten og eventuelle ovenlysvinduer

Når du alligevel er oppe ved tagrenderne, er det en rigtig god ide at tjekke inddækningerne ved skorstenen. Det er et af de typiske steder, hvor der kan opstå utætheder i løbet af årene. Faktisk er skorstenen en af de mest udsatte steder på huset, da vejret bider mest her. Hvis du har ovenlysvinduer, gælder det samme.

 

Hvis der er utætheder, kan bygningssilikone være en midlertidig løsning til at tætne inddækningerne, indtil du kan få dem skiftet. Og husk så lige at passe på dig selv, når du klatrer rundt på taget.

 

 

  1. Tjek husets sokkel

De mange vejrskift er hård ved husets sokkel, der jo er tæt på jorden. Derfor er den ekstra udsat om vinteren. Der kan komme revner og afskalninger, og pudsen kan blive løs. Hvis du oplever dette, er det en rigtig god ide at få det repareret, da en utæt sokkel kan give fugtproblemer i fundamentet og kælderen.

 

Husk også, at det ikke er en god ide at dække ventilationsriste i soklen til – selvom der kommer kold luft ind. For ventilationsristen er med til at ventilere huset.

 

 

  1. Tjek vinduer og døre

Gå gerne dine vinduer og døre efter. Her kan nedbrudte lister, drypnæser og karmdele være synderne. Og når først vandet får adgang til træet, er der ikke langt til råd. 

 

Et godt tip er, at du kan undersøge, om dine vinduer er tætte ved at sætte et stykke papir mellem vinduet og vinduesrammen og trække i det. Hvis det er let at trække ud i et stykke, slutter listen ikke godt nok til – og så skal den helt sikkert udskiftes.

 

TJEK Vejle Brands Husforsikring

Tilbage til oversigt