19. august 2021

Åh nej, det vælter ned igen

Tjek Vejle Brands 6 gode råd, når der er udsigt til skybrud.

August er højsæson for skybrud. Faktisk er det i denne måned, at der er flest skybrud i løbet af året. Og det ser ud til, at klimaforandringerne betyder endnu flere skybrud til dig som husejer.


Derfor giver vi dig et par gode råd til, hvad du skal være opmærksom på for at undgå vandskader i dit hjem.

 

 

  1. Tjek afløb og tagrender

Det er en rigtig god ide at rense dine afløb og tagrender for skidt og snavs inden skybruddet kommer, så du ikke hindrer vandet i at løbe frit.

 

Så løft ristene til afløbet af og rens dem, hvis det er nødvendigt. Gå også dine tagrender efter. Ofte samler der sig en masse blade og smågrene, der kan stoppe vandet.

 

 

  1. Luk vinduer og døre

Det siger jo næsten sig selv, men husk at lukke vinduer og døre inden skybruddet kommer.

 

Det kan jo også være, at du er taget på arbejde imens teenageren er hjemme og skybruddet kommer. Så er det en god ide med et serviceopkald til hjemmet, da det ikke er en selvfølge at en teenager ser op fra sin mobiltelefon, når der er skybrud.

 

 

  1. Luk ventilationshullerne til huset

Hvis dit hus har ventilationshuller, skal du være opmærksom. Det er en god ide at lukke dem, der er placeret tæt på jorden. Du kan eventuelt stoppe dem til med et håndklæde, eller du kan skrue en plade over åbningen.

 

Husk dog at fjerne det igen, når der ikke længere er udsigt til skybrud, så du igen får luft ind i huset.

 

 

  1. Fjern dine ting fra kældergulvet

Din kælder er det mest udsatte rum for oversvømmelse. Derfor skal du flytte de mest sårbare ting op i stueniveau eller på høje stålreoler, så de ikke bliver beskadiget, hvis kælderen bliver oversvømmet.

 

 

  1. Sørg for at have sandsække parat, hvis dit hus er meget udsat

Sandsækker er rigtig gode til at stoppe vand, når du placerer dem de steder, hvor du ved, at dit hus er udsat – eksempelvis ved en kældertrappe.

 

Du kan købe sandsække hos byggemarkedet, kommunen eller bestille dem på nettet.

 

 

  1. Hvis du er på ferie eller ikke er hjemme i længere tid

 

Når du nu ved, at august er højtid for skybrud, er det en rigtig god ide at lave en aftale med naboen eller gode venner, som også tænker på dit hus, hvis du er på ferie eller væk i længere tid.

 

Så husk at lave aftaler med gode venner og naboer. De er gode til mange ting. Blandt andet, hvis der kommer skybrud, når du ikke er hjemme.

Tilbage til oversigt