28. april 2016

Pressemeddelelse: Uroligt finansmarked giver lille underskud

Forsikringsselskabet Vejle Brand investerer fortsat i vækst og brugervenlige it-løsninger for at slå konkurrenterne på hjemmebanen

Den ny forsikringsberegner på forsiden af vejlebrand.dk er et eksempel på den friske og direkte facon, Forsikringsselskabet Vejle Brand går til kunderne med. Det har givet positiv respons i slutningen af 2015, og i år har assurandørkorpset travlt i 75 kilometers omkreds rundt om Vejle.
- Vi har investeret i moderne it-løsninger og i at levere konkurrencedygtige hus-, indbo- og erhvervsforsikringer til lokalområdet, og det ser vi, at flere kunder tager godt imod i år, så vækst er lige nu vores fokus, siger direktør Claus Lomholdt Poulsen.

Solid og uafhængig

Forsikringsselskabet Vejle Brand kom ud af 2015 med et mindre underskud på 788.000 kr. Det giver en mindre justering, som nu er på 172 mio. kr. og stadig 3,6 gange større end lovens krav.
Den daglige drift af selve forsikringsvirksomheden gav et underskud på 4,7 mio. kr., men det er væsentlig bedre end budgetteret.
Til gengæld tjente selskabet blot 3,4 mio. kr. på sine investeringer, og det er ledelse og bestyrelse ikke tilfredse med. De havde budgetteret med 9,6 mio. kr., men investeringsmarkedet har været langt mere turbulent end forudset.

Dyre krav

Alle finansielle selskaber har mødt stigende krav til solvens, sikkerhed og kontrol de seneste år, og det kræver både mandskab og tid, som øger omkostningerne forholdsvis mere for små selskaber end for de store.
Udviklingen af it-systemet har også været dyrere end ventet. Dels pga. et nødvendigt leverandørskifte, dels fordi det har krævet ekstra af nøglepersoner i organisationen. Til gengæld forventer ledelse og bestyrelse, at systemet er færdigudviklet i år.
Målet er, at de nye it-faciliteter giver kunderne en større handlefrihed. Den personlige service vil dog fortsat være en kerneydelse hos Vejle Brand.

175 års jubilæum

I år kan Forsikringsselskabet fejre 175 års jubilæum. Det er således et af Danmarks ældste forsikringsselskaber og et af områdets ældste virksomheder.
På generalforsamlingen blev Maria Bloch Christensen, Erik Jensen og Bjarne Christensen blev genvalgt. Hans Anton Bruun trådte ud af bestyrelsen for at gå på pension. Selskabet takkede for mange års indsats i Vejle Brands bestyrelse.
Bestyrelse og ledelse fik fuld opbakning til ambitiøse vækstmål frem mod 2021.
- Selv om vi forventer flere vejrligsskader de næste år, har vi styrken til en fremtid som uafhængigt, lokalt selskab, fastslår den nyvalgte formand, Maria Bloch Christensen.

Nøgletal

Årets resultat efter skat: -788 t.kr.
Afkast af årets investeringer: 3,4 mio. kr.
Resultat af primær forsikringsdrift: - 4,7 mio. kr.
Vækst i præmier 1,3 %
Egenkapital: 172 mio. kr. – mere end 3,6 gange højere end lovens krav

FAKTA

Forsikringsselskabet Vejle Brand dækker det gamle Vejle Amt og enkelte tilstødende kommuner samt Vestfyn.
Selskabet har 24 medarbejdere og forsikrer ca. 9.000 husstande i området

For yderligere oplysninger: Adm. direktør Claus Lomholdt Poulsen, tlf. 75 82 62 88 mobil
29 10 10 94 eller clp@vejlebrand.dk

Tilbage
Tilmeld dig vores nyhedsbrev Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så er du altid opdateret omkring det nyeste inden for forsikring, vores produkter, spændende konkurrencer og interessante tiltag hos Vejle Brand. Ja tak, jeg vil gerne modtage relevant information og nyhedsbreve med markedsføring af gode tilbud og spændende konkurrencer fra Vejle Brand g/s