01. februar 2019

Tag indboforsikringen med på skiferien

Det lyder tosset. Men det er faktisk meget vigtigt at have en indboforsikring med på skiferie. Her mener vi ikke kun, hvis du skulle få ubudne gæster hjemme, mens du er afsted. Vi mener bogstavelig talt, at du skal have din indboforsikring MED på skiferien. Hvad vi helt præcist mener, kan du læse mere om her.

Skiulykker kan koste meget mere end et brækket ben. Det kan nemlig have store økonomiske konsekvenser at være involveret i en skiulykke.

Mange danskere får et chok på skiferien, da politi og domstole i udlandet slår hårdt ned, hvis man ikke overholder færdselsreglerne på pisterne, og der sker ulykker. Det går især ud over unge danskere, da der kun er få af dem, der har tegnet en indboforsikring, der dækker erstatningsansvaret i forbindelse med uheld og ulykker på skiferien.

Når der sker uheld og ulykker på pisterne, bliver der rejst mange erstatningssager ved de lokale domstole i Frankrig, Østrig, Schweiz, Tyskland og Italien. Hvis man ikke har tegnet en indboforsikring/familieforsikring, kan det få meget alvorlige økonomiske og personlige konsekvenser, hvis man ikke overholder de såkaldte FIS-regler.

Her er et eksempel fra virkeligheden verden på, hvor galt det kan gå:

En ung dansk skiløber påkørte en ældre tysk skiløber bagfra. Den danske skiløber foretog sig intet unormalt på turen ned af pisten. Kollisionen skete, fordi den tyske skiløber uden at se sig for krydsede ind foran den danske skiløber. Ifølge den danske skiløber var der tale om et hændeligt uheld, men dette til trods har den tyske skiløber anlagt en sag i Østrig med påstand om en stor erstatning for svie og smerte og mulige varige følger. Sagen kører hos Vejle Brand, som har fået en erfaren østrigsk advokat til at vurdere sagen. Advokaten vurderer, at den danske person ikke overholdt FIS-reglerne og derfor er skyld i uheldet. Den danske skiløber har heldigvis en familieforsikring (indboforsikring) i Vejle Brand, som dækker udgifter ved retssagen og udgifter til en evt. erstatning til den tyske skiløber.

Der er en udbredt tale, at danskere og svenskere konsekvent altid får skylden ved skiulykker. Dette skyldes, at vi ikke bor i lande med gunstige forhold for skisporten. Om der er hold i disse påstande, eller om det blot er skrøner, kan vi kun gisne om. Ikke desto mindre er det endnu et argument for at have styr på forsikringerne, inden du/I drager afsted til de sneklædte feriesteder.

Hvis den unge danske skiløber ikke havde haft en familieforsikring i Vejle Brand, ville vedkommende selv have stået med den økonomiske byrde, som i yderste konsekvens kan beløbe sig til flere millioner kroner.
Vil du vide, om du er dækket på din skiferie? Så kontakt Vejle Brand allerede i dag og lad os vejlede dig.

Her kan du læse mere

Rigtig mange danskere tror ikke, at en indboforsikring betyder noget særligt på en skiferie. Men det gør den! Dét kan du også læse mere om hos Forsikring & Pension, når de i en artikel fortæller om, hvorfor en indboforsikring er guld værd på skiferien. Du finder deres artikel her >>

 

 

Tilbage
Tilmeld dig vores nyhedsbrev Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så er du altid opdateret omkring det nyeste inden for forsikring, vores produkter, spændende konkurrencer og interessante tiltag hos Vejle Brand. Ja tak, jeg vil gerne modtage relevant information og nyhedsbreve med markedsføring af gode tilbud og spændende konkurrencer fra Vejle Brand g/s