05. januar 2017

Stormrådet erklærer stormflod

Stormrådet har d. 5. januar 2017 erklæret stormflod i dele af Danmark som følge af ekstrem høj vandstand, efter at havvandet mellem d. 4. – 5. januar trak sig tilbage fra Østersøen efter storm. Det giver mulighed for erstatning til de skaderamte.

Stormrådet har truffet afgørelsen, at der mellem d. 4. – 5. januar i visse dele af landet var tale om stormflod. Dette skyldes, at vandstanden i de danske farvande steg til et meget højt niveau.

Denne afgørelse betyder, at såfremt man er ramt af skade i de udpegede områder, har man mulighed for at søge om erstatning for de skader på bygninger eller indbo, der er opstået som følge af de oversvømmelser, som stormfloden har medført.

Der er tale om en 50 års hændelse - i følgende geografiske områder:

  • Jyllands østkyst syd for den gamle Lillebæltsbro samt øerne udfor
  • Fyn syd for den gamle Lillebæltsbro og syd for Slipshavn ved Storebæltsbroen samt øerne udfor
  • Sjælland øst og syd for Karrebæksminde og rundt til syd for Københavns Nordhavn samt øerne udfor, herunder Lolland, Falster og Møn
  • Bornholm

Yderligere skader skal forebygges

Hvis din bygning eller indbo har pådraget sig skade i forbindelse med stormfloden, kan du kontakte dit forsikringsselskab Vejle Brand, som vil rådgive og hjælpe med at skaffe hjælp til den første skadeforebyggelse i forbindelse med oversvømmelsen- Det betyder, at vi f.eks. vil rekvirere et skadeservicefirma til pumpning af vand, affugtning osv.

Idet Stormrådet har konstateret, at der var tale om en Stormflod og har udpeget de involverede områder, er det Vejle Brand, der skal rådgive dig, taksere skaderne og skadebehandle stormflodsskaderne for vores egne kunder.

Vi henviser i den forbindelse til reglerne i den statslige stormflods- og oversvømmelsesordning- og altså ikke til forsikringsselskabet Vejle Brands egne regler.

Du kan læse mere om begrebet stormflod, og hvad du skal gøre, hvis du bliver ramt i skade i forbindelse hermed her>>

Tilbage
Tilmeld dig vores nyhedsbrev Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så er du altid opdateret omkring det nyeste inden for forsikring, vores produkter, spændende konkurrencer og interessante tiltag hos Vejle Brand. Ja tak, jeg vil gerne modtage relevant information og nyhedsbreve med markedsføring af gode tilbud og spændende konkurrencer fra Vejle Brand g/s