01. december 2015

Efter stormen Gorm – hvordan er jeg dækket?

Har du stormskader efter stormen Gorm? Hvad skal du gøre? Hvordan er du dækket hos Vejle Brand?

Stormen Gorm ramte Danmark søndag den 29. november med en del skader i kølvandet. I Vejle Brand sidder vi klar ved telefonerne, hvis du har været udsat for stormskader.
Sådan er du dækket ved storm

Forsikringen dækker, når der har været storm. Det betyder, at det skal have blæst med mindst 17,2 meter pr. sekund, hvilket var tilfældet ved Gorm.

Skader på huset/bygningen

Er dit hus ramt af stormskader, er det din husforsikring, der dækker. Vejle Brands husforsikring dækker rimelige udgifter til sikring af bygninger og oprydning.
Du har selv pligt til at sikre, at der ikke sker yderligere skader, f.eks. ved at få tildækket huler i taget, dækket ituslåede vinduer med træplader, plastik eller andet materiale, der kan holde vind og regn ude.
Kan du ikke selv klare det, så få fat i SSG, skadeservicevagten eller Dansk Industri & Skadeservice, en håndværker eller andre, der kan hjælpe dig. Se mere her.

Vejle Brand betaler de rimelige og nødvendige udgifter, du har til midlertidig reparation, der kan forebygge yderligere skader. Du skal dog være opmærksom på, at forsikringen ikke dækker skader, som skyldes fejlkonstruktion eller manglende vedligeholdelse af de forsikrede bygninger.
Normalt bliver erstatningen fastsat til det beløb, som det vil koste at udbedre skaden på skadetidspunktet med samme byggemåde og materialer, som det skaderamte.

Skader på huset anmeldes til husforsikringen og kan anmeldes online her.

Skader på dine ting

Er der sket skade på dine ting, vil de typisk være dækket af din indboforsikring, når skaden er en følge af stormskade på bygningen. Skade på dit indbo bliver erstattet efter reglerne i din indboforsikring.

Indboskader anmeldes til din indboforsikring og kan anmeldes online her.

Skader på din bil

Er din bil blevet skadet i stormen, skal disse skader dækkes over kaskoforsikringen. Vær opmærksom på, at forsikringen ikke dækker, hvis du har opført dig groft uagtsomt, f.eks. hvis du er kørt ud midt i en voldsom storm. 

Bilskader anmeldes til din kaskoforsikring og kan anmeldes online her.

Gode råd:

Smid ikke beskadigede ting væk før vi har takseret det, eller din sag er afsluttet.
Gem kvitteringer for de udgifter, der har været til nødreparation.
Tag fotografier af eller videofilm det, der er ødelagt.

Erstatning:

Erstatningen bliver udbetalt, når det beskadigede er reetableret eller repareret.
Er stormskaden så alvorlig, at du ikke kan bo i huset, betaler dit forsikringsselskab rimelige merudgifter for midlertidig indlogering. Aftal dette med os.

Anmeld skade:

Kontakt os hurtigst muligt. Hav dit kundenummer parat, det er en stor hjælp. Når vi har modtaget din anmeldelse, skal der evt. aftales et besøg af taksator, som besigtiger skaden.

Tilbage
Tilmeld dig vores nyhedsbrev Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så er du altid opdateret omkring det nyeste inden for forsikring, vores produkter, spændende konkurrencer og interessante tiltag hos Vejle Brand. Ja tak, jeg vil gerne modtage relevant information og nyhedsbreve med markedsføring af gode tilbud og spændende konkurrencer fra Vejle Brand g/s