01. december 2016

Hjælp til kunderne i Husejernes Forsikringsagentur

Forsikring & Pension har sammen med Erhvervsministeriet i flere uger arbejdet på at få en redningsplan på plads for de nødstedte kunder i Husejernes Forsikringsagentur.

Som følge af at Gable Insurance er gået konkurs, står op mod 26.000 danske forbrugere med værdiløse forsikringer. Da Gable Insurance har været risikobærer for en del forsikringsagenturer rundt om i verden, er utrolig mange husejere kommet i klemme. Ét af disse agenturer er Husejernes Forsikring, som har solgt forsikringer til det danske marked.

Da Gable er et udenlandsk forsikringsselskab, har disse forsikringer ikke været omfattet af Garantiordningen for Skadesforsikringsselskaber i Danmark.
En meget stor del at disse forsikringer er ejerskifteforsikringer. Da en ejerskifteforsikring er en korttidsforsikring, som skal være tegnet inden overtagelse af boligen, kan forbrugeren ikke flytte forsikringen.

Har du tegnet din ejerskifteforsikring gennem Vejle Brand g/s, er du ikke berørt. Vores samarbejdspartner er en dansk risikobærer. Disse forsikringer er derfor omfattet af Garantiordning for Skadesforsikringsselskaber i Danmark.

Kunder med en ejerskifteforsikring hos Husejernes Forsikring får med loven en fremstrakt hånd og tilbud om hjælp. I stedet for at have en værdiløs forsikring, har de berørte forbrugere fået dækning frem til 31.03.2017. Dækningen er dog med en selvrisiko på 20.000,- for den første dækkede skade. Normal selvrisiko er 5.000kr.

Det betyder, at mod en større egenbetaling får disse forbrugere adgang til garantifondens midler. Dækningsberettigede skader, som anmeldes inden 31.03.2017, vil blive erstattet af Garantifonden. Der er alene tale om en basisdækning. Det betyder, at de forbrugere der har tegnet en udvidet forsikring hos Husejernes, får deres dækning reduceret til en basisdækning.

Hvad med de forsikringer hos Husejernes, som løber mange år frem i tiden?

Ejerskifteforsikringer hos Husejernes Forsikring holdes med ordningen kunstigt i live frem til den 31.03.2017. Her udløber forsikringerne, uanset hvilken dato der oprindeligt blev aftalt.

Dog er der med den nye ordning åbnet op for muligheden for, at der tilbydes ejerskifteforsikringer til erstatning for den gamle forsikring, som automatisk udløber d. 31.03.2017

Vejle Brand's samarbejdspartner vil tilbyde en forsikring, der i dækning minder om den kendte basisejerskifteforsikring. Forsikringen vil blive 5 årig med start 01.04.2017. Dette tilbud skal benyttes inden 01.05.2017. Præmie, indtegningsregler og vilkår er i skrivende stund under udarbejdelse.

Du kan læse mere om aftalen, der er indgået mellem Erhvervsminister Brian Mikkelsen og Forsikring & Pension her >>

Læs pressemeddelelsen fra Forsikring & Pension her >>

Tilbage
Tilmeld dig vores nyhedsbrev Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så er du altid opdateret omkring det nyeste inden for forsikring, vores produkter, spændende konkurrencer og interessante tiltag hos Vejle Brand. Ja tak, jeg vil gerne modtage relevant information og nyhedsbreve med markedsføring af gode tilbud og spændende konkurrencer fra Vejle Brand g/s