03. september 2020

Corona / COVID-19

Coronavirusset spreder sig fortsat, der er derfor en lang række restriktioner for rejser og ferier. Herunder kan du se, hvad du skal gøre som kunde i Vejle Brand.

 

HVIS DU SKAL AFSTED OG VIL AFBESTILLE 

Pakkerejse

Hvis din rejse er en såkaldt pakkerejse eller sammensat rejse, og rejsen ikke kan gennemføres som følge af, at det land eller område, du skal rejse til, er rødt eller orange ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning, har du krav på at få tilbagebetalt det fulde beløb hos din rejsearrangør. Du kan læse mere om pakkerejser og dine rettigheder på: borger.dk og på Rejsegarantifondens hjemmeside

Hvis du har betalt et depositum og står over for at skulle betale restbeløbet, bør du kontakte din rejsearrangør.


Anden form for privat ferierejse

Hvis der ikke er tale om en pakkerejse og rejsen ikke kan gennemføres som følge af, at det land eller område, du skal rejse til, er rødt eller orange ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning.

 • Afbestilling forudsætter, at du har tilvalgt afbestillingsdækningen på din rejseforsikring
 • Der er 24 timer eller mindre til din rejse
 • Du skal kontakte dit rejse- eller flyselskab og bede om hjælp til at ændre dine billetter og/eller ophold
 • Er dette ikke muligt, kontakt da SOS International på tlf. 3848 8642
 • Eller anmeld online her

Hvis din rejse ikke er en pakkerejse, og rejsen er planlagt til at finde sted til et land eller område, som ikke er rødt eller orange ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning, er du ikke dækket af din afbestillingsforsikring, hvis du afbestiller rejsen nu.

Står du over for at skulle betale et restbeløb nu vedrørende en rejse, som ikke er en pakkerejse, og rejsen skal finde sted til et land eller område som ikke er rødt eller orange ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning, kan du ikke få refusion for det evt. depositum, du måtte have betalt, hvis du afbestiller nu og ikke indbetaler restbeløbet.

Indbetaler du restbeløbet, og rejsen ikke kan finde sted som følge af, at det land eller område, du skal rejse til, er rødt eller orange ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning, er du dækket af din afbestillingsforsikring.

 

Følgende regler gælder for rejser

 • Dækning under rejser til lande omfattet af Rigsfællesskabet (Grønland og Færøerne) kræver, at der er tegnet udvidet rejseforsikring.

Vejle Brand følger udenrigsministeriets rejsevejledning. De nyeste opdateringer i rejsevejledningen kan du finde her: Udenrigsministeriets rejsevejledninger

Rejseforsikringen dækker på normale vilkår i lande eller områder, som ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning på afrejsetidspunktet er/var gule.

 

Ved rejser til lande/områder indenfor EU/EØS, som ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning er markeret som orange på afrejsetidspunktet, dækker rejseforsikringen på normale vilkår med følgende undtagelser:

 • Ekstraudgifter, som direkte eller indirekte skyldes, at din rejse bliver ufrivilligt forlænget som følge af coronavirus - fx fordi dit fly er aflyst, grænserne lukkes, eller du kommer i karantæne. Bliver din rejse ufrivilligt forlænget, vil du dog fortsat være dækket, hvis du bliver syg eller kommer til skade af andre årsager end coronavirus, indtil du igen kan rejse hjem til Danmark.
 • Ekstraudgifter, som skyldes, at din rejse bliver afbrudt eller på anden måde ændret som følge af restriktioner på rejsedestinationen, som skyldes coronavirus – fx genhusning eller forlængelse af hotelophold ved karantæne
 • Ekstraudgifter, som skyldes coronavirus og ekstraudgifter, som ikke vil være der under normale forhold

Vælger du at rejse til et land eller område, som ikke er nævnt oven for, dækker rejseforsikringen ikke.

 • DOWNLOAD UM REJSEKLAR-APPEN

  Vi anbefaler, at du downloader den gratis app UM Rejseklar, hvis der skulle opstå problemer på din rejse.

  Med appen får du:

  • Målrettede beskeder fra Udenrigsministeriet i tilfælde af krisesituationer i udlandet
  • Landespecifikke rejsevejledninger
  • Mulighed for at registrere dit udlandsophold på Danskerlisten

  Oplysninger om rejser til udlandet, fx om pas- og visumforhold  

Download i App Store
Download i Google Play

Andre relevante links

Tilbage
Tilmeld dig vores nyhedsbrev Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så er du altid opdateret omkring det nyeste inden for forsikring, vores produkter, spændende konkurrencer og interessante tiltag hos Vejle Brand. Ja tak, jeg vil gerne modtage relevant information og nyhedsbreve med markedsføring af gode tilbud og spændende konkurrencer fra Vejle Brand g/s