08. februar 2021

Vintervejret er ideelt for tyven

I den mørke vintertid har tyven lettere ved at gemme sig og bryde ind i dit hus uden at blive set, og det betyder, at der ofte er mange indbrud om vinteren.

Det kan være en rigtig træls oplevelse at have tyven på besøg, og der er faktisk nogle effektive ting, du kan gøre for at sikre dig - udover at have en alarm.

 

Sørg for at tyven ikke har let ved at gemme sig

Hvis din hæk er så høj, at fremmede ikke kan se dit hus, er det optimale betingelser for tyven, for så kan han arbejde helt frit.

 

Derfor er det en god ide, hvis du kigger på dit hus ude fra gaden og sikrer, at din hæk og buske ikke dækker så meget, at dine naboer og forbipasserende ikke kan kigge ind til huset og afsløre en eventuel tyv.

 

Godt lys som tænder ved bevægelse

Det kan også være svært at gemme sig, hvis dit hus er godt oplyst.

 

Du kan eventuelt få installeret belysning med bevægelsessensor. Det betyder, at lyset tænder, når der er noget, der bevæger sig. Og det har flere fordele:

 

  • Det vækker opmærksomhed, at lyset pludselig tændes ved dit hus, og det fanger måske forbipasserendes og naboernes øjne.
     
  • Tyven kan blive nervøs for, om der er nogen i huset – specielt hvis du også supplerer med timerstyret lys inde i huset.

Tag billeder af dine særlige værdigenstande

Et godt tip er, at det er en rigtig god ide at tage billeder af dine unikke værdigenstande og deres særlige kendetegn eller serienumre.

 

Det gør det lettere, når du skal dokumentere, at du ejer genstandene. Samtidig øger du chancerne for, at politiet kan være heldige at finde frem til dine stjålne arvesmykker igen.

 

Få Vejle Brand Forsikring til at tjekke dine dækninger

Det er din indboforsikring, som dækker det, der bliver stjålet fra dit hjem, så derfor kan det være en god ide at tjekke, om du har en god og dækkende indboforsikring, hvis du skulle være uheldig og få uønskede gæster.

 

Har du eksempelvis nogle meget værdifulde genstande som dyre smykker, ure, kunst eller lignende, kan det være en rigtig god ide at tjekke, hvordan din nuværende forsikring dækker. Det kan jo være, at dit behov for forsikring har ændret sig.

 

Hvis der sker skader på huset, som en ødelagt dør eller et vindue, ved indbruddet, er det din husforsikring, der dækker disse ting.

 

Du er meget velkommen til at booke et møde med os og få lys over, hvordan du kan blive bedre dækket ved indbrud. 

 

Tilbage til oversigt