17. februar 2021

Vejle Brands 5 gode råd til at undgå identitetstyveri

Det kan være en langtrukken og slidsom proces, hvis du bliver offer for identitetstyveri, hvor kriminelle får fat i dine personfølsomme data.

Det kan eksempelvis være i et datalæk, eller hvis nogle snyder dig til at udlevere dit cpr-nr. brugernavn, passwords og NemID, som kan misbruges til at optage lån, købe ting eller chikanere dig på forskellig vis.

 

Hos Vejle Brand dækker din indboforsikring

Hos Vejle Brand er du godt dækket mod ID-tyveri via vores indboforsikring, da den automatisk giver dig en forsikring med i købet for identitetstyveri.

 

Se hvad den dækker lige her.

 

Men selvom du er godt dækket hos Vejle Brand, kan det være meget utrygt og ærgerligt at blive udsat for identitetstyveri.

 

Ofte kan det tage lang tid at overbevise andre om, at det ikke er dig, der har stiftet gæld. Det er både irriterende for dig, og det er heller ikke sjovt at tale med dem, som det går ud over. 

 

5 gode råd

Derfor har Vejle Brand fem følgende gode råd, hvis du gerne vil undgå identitetstyveri:

 

  1. Oplys aldrig fortrolige personlige oplysninger i e-mails eller på sociale medier

  2. Tænk over om de oplysninger, du lægger online, kan misbruges. Det kan fx være personfølsomme oplysninger i et CV

  3. Skift passwords jævnligt. Anvend ikke det samme password flere steder. Alternativt kan du bruge en passwordmanager

  4. Krypter dit trådløse netværk og beskyt det med et stærkt kodeord. Se, hvordan du gør i brugsvejledningen til din trådløse router, eller kontakt din internetudbyder

  5. Tjek dit papiraffald. Undlad at smide papir med personlige oplysninger i skraldespanden, eller riv papiret itu eller overstreg de personlige oplysninger først

 

Få flere gode råd om identitetstyveri hos det kriminalpræventive råd.

 

Hvis din indboforsikring i dag ikke inkluderer en forsikring for identitetstyveri, giver vi dig gerne et uforpligtende tilbud

Tilbage til oversigt