31. august 2021

Lige flyttet hjemmefra og klar til dit nye liv

Hvordan er det nu lige med forsikringer, hvis du lige er flyttet hjemmefra? Tidligere dækkede dine forældres forsikring, men vi har lavet en lille forsikringsguide til dig, der lige er flyttet for dig selv.

Masser af unge begynder på videregående studier lige nu, og det betyder også, at mange flytter hjemmefra.

 

Når du skal have styr på det praktiske i dit nye og spændende studieliv, er det nok ikke forsikringerne, du tænker først på. Venner, byture og fest står nok mere på dagsordenen, og det er helt forståeligt.

 

Men i langt de fleste tilfælde er du ikke længere omfattet af dine forældres forsikringer, og derfor har vi lavet en lille guide til, hvad de væsentligste forsikringer indeholder.

 

Indboforsikring

En indboforsikring dækker dine ting i dit hjem. Det vil sige din computer, cykel, smartphone, smykker mm. Så hvis du eksempelvis har indbrud, dækker indboforsikringen.

 

Indboforsikringen kommer også med en ansvarsforsikring til dig. Ansvarsforsikringen er rigtig god at have, hvis du kommer til at forvolde skade på andre end dig selv. Eksempelvis ved at køre en anden ned på cykel, hvor vedkommende får ødelagt sin cykel, noget tøj eller kommer til skade af uheldet.

 

Ulykkesforsikring

Hvis du selv skulle være så uheldig at komme galt afsted, er det en rigtig god ide at have en ulykkesforsikring. Forsikringen dækker ved ulykker. Eksempelvis hvis du falder uheldigt og får varige mén af det. Forsikringen dækker eksempelvis også behandling hos en fysioterapeut eller en kiropraktor, hvis ulykken er årsag til, at du har brug for behandling.

 

Rejseforsikring

Hvis du skal ud at rejse med venner, kæreste eller måske på jordomrejse, er det vigtigt at have en rejseforsikring. Det kan være, at der sker noget, så du hurtigt skal hjem. Eksempelvis hvis nogen i din familie bliver alvorligt syge, eller du kommer til skade på rejsen.

 

Hvad nu hvis du vælger at lade være med at tegne forsikringerne?

Det kan siges helt kort. Så er det dig selv, der skal dække dine ting, eller andres ting, hvis du skulle være uheldig. Derfor anbefaler vi naturligvis, at du bruger lidt tid på at få styr på forsikringerne.

 

Du er meget velkommen til at ringe til os hos Vejle Brand for at høre mere om forsikringer til unge. Vi er skarpe på prisen, og husk på, at en forsikring kan spare dig mange penge, hvis du skulle være uheldig.

Tilbage til oversigt