16. november 2021

Købmand giver ”noget for noget” aftale videre til Akutbilen i Sommersted

Det er en rigtig flot og medmenneskelig gestus af Min Købmand i Sommersted, som med hjælp fra Vejle Brand nu støtter den lokale akutbil.

Min Købmand i Sommersted har indgået en ”noget for noget” aftale med Vejle Brand. Aftalen betyder, at når købmandens kunder tager imod et forsikringstilbud, giver det 300 kr. til købmanden og yderligere 300 kr., hvis kunderne accepterer tilbuddet fra Vejle Brand.

 

Eller sådan ville det have været. For købmanden i Sommersted har helt specielt valgt at give pengene fra ”noget for noget” aftalen videre til den lokale akutbil, som hjælper ved akutte tilfælde af uheld og sygdomme i nærområdet.

 

- Vi vil gerne støtte akutbilen, da det er et fantastisk foreningsinitiativ, der består af et frivilligt beredskab, som træder til dag og nat, når der er behov for dem. Det synes vi, er virkelig betryggende i vores lille lokalsamfund. Og med Vejle Brands ”noget for noget” aftale, er det oplagt at give pengene videre for at støtte det gode lokale formål, siger Danny Dam, der er daglig leder af Min Købmand i Sommersted.

 

Akutbilen rykker ud over 100 gange om året

Akutbilen i Sommersted er et frivilligt beredskab, som tilkaldes ved ulykker og sygdom. Og når telefonen ringer, er hjælpen meget hurtigt fremme.

 

- Vi er fremme på under fem minutter i gennemsnit, og det er vi stolte af, siger Anders Kjær, der står for at samle penge ind til akutbilen og fortsætter:

 

- Det er byens frivillige brandmænd, som skiftes til at tage tørnen med akutbilen, og jeg kom til i 2010, fordi jeg synes, det var uholdbart, at de også skulle stå for indsamling af penge og drift af bilen. Derfor tog jeg initiativ til en forening, som står for at rejse penge til ordningen, og der er virkelig god lokal opbakning, hvor vi løbende modtager donationer fra borgerne.

 

 

I gennemsnit rykker akutbilen ud 110-130 årligt ved både sygdom og ulykke. Og det har været en stor succes i menneskeliv. 6 personer er blevet genoplivet med hjertestarteren og lever i dag uden mén. I rigtig mange andre tilfælde har den hurtige behandling betydet, at følgerne af skaderne ikke har været så alvorlige, som de ellers kunne have været.

 

Også Vejle Brand synes godt om aftalen

”Noget for noget” aftalen er en aftale, som Vejle Brand især indgår med forskellige foreninger, som normalt giver foreningen nogle flere penge i kassen, men denne gang gives det videre til akutbilen.

 

- Det synes vi er en flot gestus. Det er jo noget, som virkelig varmer en om hjertet, og det er meget inspirerende. Vi glæder os meget over at være med til at støtte så godt et formål, som akutbilen i Sommersted er, siger Søren Engelbreth fra Vejle Brand.

 

Tilbage til oversigt