01. november 2021

Inden du lukker sommerhuset helt ned for vinteren

Der er mange nye sommerhusejere, som ikke er opmærksomme på, hvad der skal til for at lukke sommerhuset ordentligt ned inden vinter, så de undgår vandskader.

Det har lige været efterårsferie, og det måske var det den sidste familietur i sommerhuset inden vinteren.

 

Det betyder, at sommerhuset står tomt, og så er der en risiko for frostskader, når vinteren kommer. Specielt hvis du ikke har taget nogle simple forholdsregler angående vandet.

 

Når vandrørene står stille i sommerhuset over vinteren, er der nemlig en øget risiko for at de springer med store skader til følge.

 

Fjern vandet fra rørene
Et godt råd er at lukke for vandet ved hovedhanen, og når du har gjort det, kan du tømme alle rørene mest muligt ved at åbne for alle vandhanerne i sommerhuset.

 

På den måde er der ikke ret meget vand tilbage i rørene, og det betyder, at vandet ikke kan forårsage frostsprængninger.

 

Hvis du vil være endnu mere sikker på at undgå frostskader i dit sommerhus, kan du også tømme vaskemaskinen og opvaskemaskinen helt for vand. Typisk kan du i manualen finde ud af, hvordan du tømmer maskinerne helt.

 

Endelig kan du også frostsikre dit toilet med frostvæske. Det kan eksempelvis være den samme frostvæske, som også bliver brugt til campingtoilettet og til båden.

 

Det kan du eksempelvis finde hos forhandlere af auto- eller campingudstyr.  

 

Hvis du ikke frostsikrer sommerhuset, skal der være varme på
Ofte er nye sommerhusejere ikke opmærksomme på, at forsikringen ikke dækker frostskader, hvis man ikke har tømt vandinstallationerne, og sommerhuset ikke har varme på.

 

Hvis du ikke frostsikrer, skal sommerhuset nemlig holdes helt frostfrit, så der er tilstrækkeligt med varme, så rørene ikke kan fryse til.

 

Så husk - enten varme på, eller sørg for at at tømme vandet i rørene. 

 

Tilbage til oversigt