02. december 2022

Gode råd til en sikker skiferie

Når du skal på skiferie, vil vi gerne gerne give dig et par gode råd med på vejen.

 

 • Husk gyldige EU-sygesikringskort til alle 

 • I forbindelse med bestilling af rejse kan du overveje at købe en afbestillingsforsikring

 • Ønsker du at forsikre formålet med rejsen, skal du tegne Udvidet rejseforsikring

 • I tilfælde, at du kommer ud for et uheld eller sygdom: Kontakt SOS Internationals alarmcentral først, så bliver du henvist til det bedst egnede behandlingssted. Oplysningerne finder du på sos.eu

 • Hvis du skal til Italien, kontakt da Vejle Brand for at få udstedt et bevis på, at du er ansvarsforsikret

Specielt for Italien

De Italienske myndigheder har indført krav om obligatorisk ansvarsforsikring, når man deltager i skisportsaktiviteter på de italienske skisportssteder fra januar i år. Italien er i forvejen en af de mest restriktive skisportnationer, når det kommer til sikkerhed. Så er der ikke styr på forsikringen, står du til en bøde på 150 euro og fratagelse af liftkortet.

 

FIS-regler 

Kender du de internationale FIS-regler? Det Internationale Skiforbund (FIS) har udarbejdet en håndbog for vintersport.

 

Håndbogen indeholder 10 punkter for, hvordan du bør opføre dig på pisterne. Reglerne gælder over hele verden både for skiløbere og snowboardere, og de kan også benyttes til at bedømme ulykker.

 

 1. Hensyn: Alle skiløbere og snowboardere skal opføre sig på en måde, som ikke kan skade eller forhindre andre i at gøre, hvad de vil. Man må ej heller udsætte andre for fare.

 2. Kontrolleret hastighed: Alle skiløbere og snowboardere skal have et godt overblik, tilpasse deres skiløb efter deres evner, andre mennesker på bakken samt omgivelserne, sneen og vejret.

 3. Fortrinsret: Skiløbere eller snowboardere skal vælge deres eget spor, som ikke udsætter personen foran for fare.

 4. Overhaling: Overhaling er tilladt både fra venstre og højre, men sørg altid for at holde en passende afstand, så personen foran har plads til at foretage et sving. 

 5. Indgang og start: Alle skiløbere og snowboardere, som kommer til en nedkørsel fra en tilstødende pist, fortsætter efter et kortere stop på pisten. Skiløbere og snowboardere, som bevæger sig ved siden af en nedkørsel, skal sørge for ikke at bringe sig selv eller andre i fare ved at kigge op og ned på pisten.

 6. Stop: Alle skiløbere og snowboardere skal undgå at stoppe op på steder med begrænset plads eller på steder med dårligt udsyn. Hvis du falder på et sted med dårligt udsyn, skal du hurtigst muligt flytte dig fra pisten. 

 7. Gå op eller ned ad pisten: En skiløber eller snowboarder, som går op eller ned ad pisten, skal holde sig i siden af pisten.

 8. Hold øje med markeringer: Alle skiløbere eller snowboardere skal sørge for at følge de markeringer og skilte, som findes. 

 9. Hjælpeberedskab: Ved en ulykke har enhver skiløber eller snowboarder pligt til at hjælpe.

 10. Legitimation ved ulykke: Uanset om du har forårsaget ulykken eller ej, skal alle skiløbere, snowboardere eller vidner kunne legitimere sig.

 

Hos Vejle Brand er du dækket af indboforsikringen

Som kunde i Vejle Brand med en indboforsikring, er du automatisk omfattet af en rejseforsikring, som gælder indenfor EU/EØS og Storbritannien.

 

Forsikringen omfatter bl.a. ansvarsforsikring, bagage og hjemtransport. Vores ulykkesforsikringer omfatter desuden ulykkestilfælde, som sker under skisport, uden der skal tegnes ekstra tillæg.

 

 

 

Hvis du har brug for råd og vejledning, er du altid velkommen til at kontakte os på 75 82 62 88

Tilbage til oversigt