Tilfredse kunder efter voldsom stormskade

D. 28, oktober 2013 rev oktoberorkanen ”Allan” bogstaveligt talt bygningerne ned omkring ørerne på Kirsten Johnsen. Hun var alene hjemme på den nedlagte landejendom nær Gadbjerg vest for Vejle.

Pludselig blæste den voldsomme storm porten ind i staldbygningen, den fik hele tagkonstruktionen til at lette og rev gavl og to sidevægge med sig. Få øjeblikke efter var staldbygningen, garagen og et udhus forvandlet til murbrokker og tagplader, som fyldte hele gårdspladsen. Stuehuset slap med nogle huller i taget i den ene side, der dog måtte dækkes af i uvejret, for at skaden ikke skulle blive værre.

Jørgen og Kirsten Johnsen lod stormen rase af, inden de næste morgen ringede til assurandøren fra Vejle Brand.

Nye kunder

”Vi var noget spændte på, hvad de ville sige, for det var kun 3 år siden, vi havde sagt ja til et tilbud om at skifte til Vejle Brand, men vi blev behandlet helt, som vi kunne håbe på”, fortæller Jørgen Johnsen.

Kl. 8.30 dagen efter stormen kom assurandøren. Han bestilte hurtigt taksatoren, som var på ejendommen kl. 16 på årets nok travleste dag. Orkanen havde raset med op til 190 km i timen i Sønderjylland og slået rekord i Danmark. Derfor stod ægteparret Johnsen langt fra alene med stormskader.

Fair erstatning

Først efter taksatorens besigtigelse kunne parret begynde at rydde gårdspladsen, så de kunne komme rundt.

En uge efter stormen fik de besked om erstatningen. Bygningerne var sumforsikrede, da de ikke skulle genopføres til produktion. To af bygningerne var totalskadede og udløste den fulde sum, den tredje bygning udløste 50 % af summen, og til stuehuset fik parret en mindre erstatning for hullerne i taget.

”Håndværkertilbuddene på genopbygningen kunne dækkes af forsikringen, og idet vi investerede lidt selv, fik vi også nyt tag på stuehuset”, fortæller Jørgen Johnsen.

”Vi undgik byggelån, for forsikringen betalte efterhånden som regningerne kom ind, og i dag er ejendommen bestemt ikke mindre værd end før orkanen”, mener han.

Arbejdet gik i gang i marts 2014 og alt ånder nu ro igen hos Johnsens. Begge understreger, at de er meget tilfredse med resultatet, og at Vejle Brands medarbejdere havde givet en hurtig og venlig service fra start til slut.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så er du altid opdateret omkring det nyeste inden for forsikring, vores produkter, spændende konkurrencer og interessante tiltag hos Vejle Brand. Ja tak, jeg vil gerne modtage relevant information og nyhedsbreve med markedsføring af gode tilbud og spændende konkurrencer fra Vejle Brand g/s