31. juli 2015

Undgå brand ved ukrudtsbrænding

Ukrudtsbrændere er skyld i mindst 239 brande årligt. Undgå at starte en brand eller selv komme til skade.

Ukrudtsbrænderen er effektiv måde til at fjerne ukrudt med, hvorfor mange danskere har købt eller planlægger at købe en ukrudtsbrænder. For mange husejere brænder desværre ukrudtet så meget af, at det øger risikoen for brand.

Inden ukrudtsbrænderen bruges, skal man sætte sig ind i, hvordan man bruger den korrekt og sikkert. Hvert år kommer mennesker til skade med ukrudtsbrændere, og der opstår mange brande på grund af forkert brug af brænderen.

Ukrudtet skal kun opvarmes meget kortvarigt, for på den måde fordamper vandet i planten. Hvis man brænder løs på planterne, til de forkuller, er der større risiko for ulykker – og desuden kommer ukrudtet igen og igen, fordi rødderne overlever.

Sådan undgår du ulykker med ukrudtsbrændere

Sikkerhedsstyrelsen og Beredskabsstyrelsen har i fællesskab givet følgende råd til en sikker og korrekt brug af ukrudtsbrændere:

  • Ukrudtet skal svitses, ikke brændes
  • Hold brænderen væk fra tør jord og tør bevoksning
  • Husk god afstand til biler, bygninger og plankeværk
  • Hold øje med glemte gløder
  • Forlad aldrig en tændt eller varm brænder
  • Afmonter gasflaske eller -dåse efter brug
  • Tjek at ukrudtsbrænderen har DG-mærke

Husk at have en vandslange, brandslukker eller en spand vand i nærheden, hvis uheldet er ude, og du sætter ild til noget. Vand eventuelt planter, buske og græsplæne, inden du begynder at svitse ukrudt. Fej gerne fliserne og fjern visne blade og andet letantændeligt. Det er endvidere en god ide at blive på det sted, du har brændt ukrudt af, i mindst en time efter, du er færdig.
Se yderligere her.

Tilbage
Tilmeld dig vores nyhedsbrev Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så er du altid opdateret omkring det nyeste inden for forsikring, vores produkter, spændende konkurrencer og interessante tiltag hos Vejle Brand. Ja tak, jeg vil gerne modtage relevant information og nyhedsbreve med markedsføring af gode tilbud og spændende konkurrencer fra Vejle Brand g/s