08. november 2019

Din. Min. Vores lokale indsats giver varme og næstekærlighed videre

Elly Sørensen, mangeårig kunde i Vejle Brand, er en af de 20 strikkedamer, som strikker varmt tøj og tæpper til hjemløse på landets herberger. Strikkeklubben har til januar eksisteret i syv år, og tilsammen har de strikket langt over 1000 par sokker og meget meget andet, der kan hjælpe hjemløse med at holde varmen i de kolde vintermåneder.

Vi bliver hurtigt fanget af den hyggelige stemning idet, vi træder ind i lokalet, hvor 20 snaksalige kvinder har sat hinanden i stævne – som de gør alle mandage i ulige uger mellem kl. 9.30 – 11.30 på Mødestedet i Grindsted. Duften af kaffe, hjemmebag og garn. (oh jo, garn i store mængder i ét lokale har såmænd en helt særlig duft. En duft, der bringer én tilbage til de trygge barndomsminder i bedsteforældrenes altid gæstfrie hus). Præcis dén stemning og dén duft var dét der mødte os, da vi besøgte den mangeårige Vejle Brand kunde Elly Sørensen og 20 andre strikkedamer denne mandag på Mødestedet i Grindsted.

Vejle Brand, der er et lokalt forankret forsikringsselskab med hovedsæde midt i hjertet af Vejle, vil gerne gøre en aktiv indsats for lokalområdet og de enkelte mennesker heri. Vejle Brand er Dit. Mit. Vores lokale forsikringsselskab, så hvad ville være mere nærliggende end at støtte den lokale strikkeklub med at gøre en kæmpe forskel for andre mennesker, der ikke selv har midlerne.

Der strikkes varmt tøj til hjemløse

De får en hel del for hånden, når de cirka 20 damer mødes hver anden uge for at strikke tæpper, huer, sokker, blebukser, små trøjer og meget andet. Alt bliver givet videre til børn, der bor på gaden med deres mor, til hjemløse, der overnatter i herbergerne eller samlet sammen også solgt i Kirkens Korshærs bod på det årlige julemarked i Tivoli i København, hvorefter overskuddet går til socialt arbejde. Over 1000 par sokker er det blevet til gennem årene. Udgifterne holdes helt i bund, da strikkeklubben får en del af garnet doneret, mens andet købes for de penge, som klubben får ind i sponsorater.

Da Vejle Brand hørte om dette fantastiske stykke arbejde og umådelige næstekærlighed, ville vi jo selvfølgelig gerne støtte med et bidrag.

Strikkeklubben i Grindsted

Strikkeklubben på Mødestedet i Grindsted slog første gang dørene op den 16. januar 2012. Så i knap 8 år har lokale ildsjæle mødtes hver anden mandag mellem kl. 9.30 – 11.30 på Mødestedet i Grindsted, med deres strikkepinde i mellem fingrene og ydet en markant indsats for de hjemløse – mens de samtidig har nydt hinandens selskab i en løs snak om vind, vejr, børnebørn og hvad der sig ellers hører til. Præcis som man husker det fra da, man selv var barn, og ens bedstemor havde sine veninder til formiddagskaffe.

Kan du undvære en nøgle?

Vi kender det alle næsten alt for godt (måske særligt kvinderne). Efteråret melder sin ankomst, og længslen efter indendørs hygge og fordybelse trænger sig på. Pludselig er alle omkring en i gang med alverdens hjemlige sysler som f.eks. at strikke. Hvor svært kan det egentlig være? Det der halstørklæde er da ligetil og kan da umuligt tage længere tid end en weekend.

Man skænker en kop varm kaffe, sætter sig godt til rette og starter stolt op på strikkeriet, mens man får smidt de første masker på pindene. SÅDAN! Men pludselig bliver maskerne for stramme, flere går tabt, og den mørke tids spændende tv-drama virker pludselig mere tiltrækkende. Så strikketøjet med tilhørende garnnøgle ryger til en side, og dér ligger det jo egentlig meget godt – indtil foråret kommer, og garnet bliver smidt ud sammen med hovedrengøringen.

Men inden du smider dit strikketøj ud, så kunne du måske overveje, at lade det gå videre til et godt formål? Hos Vejle Brand kan du nemlig i hele november og december måned indlevere dit ubrugte garn til os. Så samler vi det hele sammen og giver videre til Elly og resten af strikkeklubben i Grindsted, så de sammen kan trylle garnnøglerne om til varmt og brugbart tøj til hjemløse.

Du er velkommen til at kigge forbi Vejle Brand, Gormsgade 2, 7100 Vejle.
Mandag – torsdag kl. 9-16. Fredag kl. 9.14

 

Se billederne fra vores besøg her:

De flittige strikkekvinder nyder en god snak, mens strikkepindene er i fuld gang. Der er altid stor opbakning, når strikkeklubben mødes hver anden mandag på Mødestedet.
Den fyldte scrapbog fortæller om de mange flotte bedrifter. Scrapbogen dokumenterer strikkeklubbens aktiviteter siden opstarten i januar 2012
Der strikkes alt, som hjemløse kan bruge til at holde varmen med. De fyldte kasser med garn vidner om den store velvilje til at støtte fra lokalsamfundet.
Strikkeklubben holder til i den flotte bygning "Mødestedet" i Grindsted.

 

 

Tilbage
Tilmeld dig vores nyhedsbrev Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så er du altid opdateret omkring det nyeste inden for forsikring, vores produkter, spændende konkurrencer og interessante tiltag hos Vejle Brand. Ja tak, jeg vil gerne modtage relevant information og nyhedsbreve med markedsføring af gode tilbud og spændende konkurrencer fra Vejle Brand g/s