10. august 2015

Smadret rude i skolen?

Har dit barn smadret en rude i skolen? Hvem skal erstatte ruden?

Et forhold, som ofte er aktuelt, er det, at en elev forvolder skade på skolens ejendom, f.eks. i form af en smadret rude.

Som forsikringsselskab får vi ofte henvendelse fra forældre, der af skolen er blevet pålagt at erstatte udgifter til udskiftning af en rude i skolens bygning, fordi eleven har været årsag til, at ruden er baldret.

Hvis eleven har handlet uforsigtigt, altså uagtsomt, er det dækket af indboforsikringen, men kan eleven ikke bebrejdes skaden, der så betegnes som hændelig, er der ikke forsikringsdækning, og skolen må selv afholde udgiften.

Det er altså ikke nok, at eleven er årsag til skaden - der skal også være noget at bebrejde eleven. Når man vurderer elevens ansvar, tages der hensyn til elevens alder og udvikling.

Du kan læse mere om erstatningsansvar i skolen her.

Tilbage
Tilmeld dig vores nyhedsbrev Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så er du altid opdateret omkring det nyeste inden for forsikring, vores produkter, spændende konkurrencer og interessante tiltag hos Vejle Brand. Ja tak, jeg vil gerne modtage relevant information og nyhedsbreve med markedsføring af gode tilbud og spændende konkurrencer fra Vejle Brand g/s