17. juni 2016

Har du husket det offentliges blå EU-sygesikringskort?

Skal du på ferie? Så husk det blå kort. Her kan du læse mere om din dækning med det blå sygesikringskort.

Efter 1. august 2014 er du ikke længere dækket af dit gule sygesikringskort, når du rejser i EU, Norge, Island, Liechtenstein, Schweiz, Grønland og Færøerne. I stedet skal du bruge det blå EU-sygesikringskort, der er en offentlig rejseforsikring, som giver dig ret til behandling på offentlige sygehuse og klinikker i det land, du rejser i. Den væsentligste forskel fra det gule kort er, at du med det blå kort skal kontakte lokale klinikker og bliver behandlet på lige fod med de lokale. Det blå kort dækker altså udgifter til behandling efter samme regler, som borgerne har i det land, du rejser i. Derfor kan der nogle steder forekomme egenbetaling på nogle behandlinger, medicin eller transport.

Det blå kort dækker:

Ydelser og sygehjælp på lige vilkår med borgerne i det pågældende land
Udgifter til læge- og sygebehandling, medicin, redning mm.
Akut sygdom, tilskadekomst og behovsbestemt sygehjælp
Kun behandlere, der har tilknytning til den offentlige sygesikring i det pågældende land

Det blå kort dækker ikke:

  • Hjemtransport
  • Behandlinger på privathospitaler
  • Nogle landes sygehustransport
  • Lande uden for EU, Norge, Island, Liechtenstein, Schweiz, Grønland og Færøerne

Det blå kort har dermed både fordele og begrænsninger. Vejle Brand har her samlet de vigtigste informationer om det blå kort, du skal bruge. Hvad skal du være opmærksom på, når du rejser med det blå kort? Hvad dækker kortet – og hvad dækker det ikke? Hvornår er det nødvendigt at tegne et tillæg til din rejseforsikring? Vi har samlet svarene.

Tilbage
Tilmeld dig vores nyhedsbrev Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så er du altid opdateret omkring det nyeste inden for forsikring, vores produkter, spændende konkurrencer og interessante tiltag hos Vejle Brand. Ja tak, jeg vil gerne modtage relevant information og nyhedsbreve med markedsføring af gode tilbud og spændende konkurrencer fra Vejle Brand g/s