COVID-19 info

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret pr. 15.10.2021.

 

Derfor vil der ikke længere findes farvemarkerede landkort, som viser smittesituationen i de forskellige lande.

 

Det vil således være de normale sikkerhedsfaktorer, som vil fremgå, som f.eks. krig, uro, naturkatastrofer m.v.

 

Vejle Brand opfordrer dog fortsat til, at man tjekker Udenrigsministeriets rejsevejledning inden bestilling af rejse og inden afrejse.

 

Vejle Brand normaliserer også, og derfor dækkes i henhold til forsikringsbetingelserne.

 

Se rejsebetingelserne hér 

 

Vær opmærksom på at rejser til lande udenfor EU/EØS samt rejser til Grønland og Færøerne kræver Udvidet Verdensrejseforsikring.

Afbestillingsforsikring er et tilvalg til din rejseforsikring. Tilvalget kan være enten afbestillingsforsikring, som dækker rejser inden for EU/EØF eller afbestillingsforsikring, som dækker rejser i hele Verden

 

DOWNLOAD UM REJSEKLAR-APPEN

Vi anbefaler, at du downloader den gratis app UM Rejseklar, hvis der skulle opstå problemer på din rejse.

Med appen får du:

  • Målrettede beskeder fra Udenrigsministeriet i tilfælde af krisesituationer i udlandet
  • Landespecifikke rejsevejledninger
  • Mulighed for at registrere dit udlandsophold på Danskerlisten

Oplysninger om rejser til udlandet, fx om pas- og visumforhold.

 

Har du kronisk eller eksisterende sygdomme samt sygdom inden afrejse ?

 

LÆS MERE OM HVORDAN DU SKAL FORHOLDE DIG VED SYGDOM INDEN AFREJSE HER

 

Læs vores generelle oplysninger om rejseforsikring hér

 

Spørgsmål og svar om rejseforsikring og coronavirus

Afbestilling

Udenrigsministeriet ændrer vejledning og fraråder rejser til destinationen (ændrer status til Orange eller rød). Hvis der er tale om en pakkerejse, skal du kontakte din rejseudbyder. Hvis du selv har arrangeret rejsen, er den dækket af din afbestillingsforsikring. Du skal kontakte SOS international.

Hvis din rejse er en pakkerejse, skal du kontakte din rejsearrangør.

 

Hvis lukning er generel for alle, og der ikke er tale om en pakkerejse, vil din afbestillingsforsikring dække.

 

Hvis der derimod er lukket for ikke-vaccinerede eller ikke-færdigvaccinerede, er det dit eget ansvar, at du ikke opfylder et evt. vaccinekrav. Dette gælder, uanset om kravet er opstået før eller efter køb af rejsen. Der er ingen dækning på afbestillingsforsikringen. Hvis der er tale om vaccinationskrav til børn, og de ikke har mulighed for at opfylde kravet, vil der være dækning på afbestillingsforsikringen.

Hvis der er tale om en pakkerejse, skal du kontakte din rejseudbyder. Hvis du selv har arrangeret rejsen, er det dækket af din afbestillingsforsikring. Du skal kontakte SOS international.

Der er fuld dækning på din afbestillingsforsikring. Du skal kontakte SOS international.

Din rejse vil være dækket af afbestillingsforsikringen. Hvis der er tale om nærkontakt, skal du kunne dokumentere, at der har været 1. leds nærkontakt, at du er blevet opfordret af myndighederne til at gå i isolation, samt at du ikke kan nå at blive testet efter myndighedernes anvisning inden afrejse.  Du skal kontaktes SOS international.

Ja, vi dækker, hvis din positive coronatest er mindre end 72 timer gammel før din afrejse, og landet, du skal rejse til, kræver en negativ PCR-test.


På destinationen

Vi henstiller altid til, at du følger rejsevejledningen fra Udenrigsministeriet og myndighedernes anbefalinger. Vælger du at rejse til et område, som Udenrigsministeriet fraråder at rejse til (status rød), dækker rejseforsikringen IKKE.

Der har fuld dækning på rejseforsikringen. Forsikring dækker rimelig og nødvendige udgifter. Det vil sige udgifter til kost og logi og evt. en ny hjemrejse. Hvis du var syg med Covid 19 inden afrejse, dækker forsikringen ikke.

Hvis du har været i nærkontakt med en, der er smittet med coronavirus og derfor skal testes, dækker forsikringen kun udgiften, hvis testen efterfølgende viser, at du har coronavirus.

Undersøg om hjemrejsen kan ændres hos din rejsearrangør, så du kan rejse hjem tidligere end planlagt. Undersøg med hotellet og din rejsearrangør, hvordan du er stillet i forhold til overnatning, indtil du kan tage hjem. Vejle Brand følger Udenrigsministeriets rejsevejledning. Hvis de anbefaler en ”evakuering” fra landet/området grundet nedlukning, dækker vi dette, herunder udgifter til tidligere hjemrejse.